Monday, October 20, 2008

Őszi boldogság

Amíg otthon be kellett érnem két szép még napos, már avaros őszi héttel, mert utána csak esős kellemetlen idő jött, meg a hideg, itt mintha a kívánságaim lesnék fentről, csodálatos őszöm van, talán a legszebb.
Ráadásul az ősz itt nagyon mozgalmas, kezdődik a Back-to-School leárazásokkal, amikor boldog-boldogtalan az üzletekben nyomul, aztán jön a Labor Day, szeptember 1 és Columbus Day október 12 szabadnap, és így október vége fele itt még mindig gyönyörű tizenhét-húsz fok van, őszi fesztiválok, és rengeteg sütőtökvároska, ami egy sütőtök-őszivirág-vásár, állatsimogatóval, szalmalabirintussal, pónilovaglással, légivárakkal a gyerekeknek.
Sok helyen van almacider-kóstolás, forralt bor.És persze az elmaradhatatlan díszletek, a madárijesztők, és a Halloweenes csontvázak, és csúnyaságok.
Ma is voltunk egy ilyenen, ott volt a közelben, minket elsősorban az állatsimogató érdekelt a lányom okulására, de nem álltuk meg, hogy az egyik szörnyről, akinek yoda-feje volt ne vegyük le a maszkot és próbáljuk fel.A gyerek megütközve nézett ránk, és elkezdett biggyeszteni, gyorsan abba kellett hagyni a yodázást.Viszont látott igazi nyuszit, kecskét és malacot, még kutyázni is elfelejtett, úgy meg volt illetődve.Persze közelről nem nagylegénykedett, de olyan húsz lépés távolságból már kacagott és mutogatott a kecskékre. Lehet, hogy idén vájunk ki tököt Halloweenre.Aztán pedig hetek kérdése, és jön a hálaadási nagy zabálás, és a Black Friday.Utána pedig a csapból is a Karácsony fog szólni.Jó itt élni ebben az őszi-téli időszakban.


No comments:

Post a Comment