Monday, March 22, 2010

Cherry Blosson Festival

Nemsokára, jövő hét végén van DC egy speciálisan ide kötődő ünnepe, a Cseresznyevirágzás Fesztiválja, avagy a Cherry Blossom.Minden évben így  március végén, április eleje táján van ez az ünnep, méghozzá a Tidal Bassin-nál és környékén, a Washington Monument mögött.
Ide ugyanis 1912-ben ajándékcseresznyefák érkeztek Japánból, az amerikai-japán barátság nevében az akkori japán nagykövetasszony két cseresznyefát elültetett sajátkezűleg.Ezután az amerikaiak is küldtek ajándékfákat a japánoknak. 1935-ben volt az első fesztivál, ekkor már több fa volt a Tidal medencében.1965-ben még 3800 fa érkezett.1981-ben ezeknek a fáknak az ágait vitték vissza újratelepítésre Japánba, mert ott egy árvíz elmosott sok fát.
Minden évben a fák egyidőben borulnak virágba, nem véletlen, hogy Washington egyik szimbóluma a cseresznyevirág, illetve a legtöbb képeslapon, festményen a cseresznyevirágzás idején ábrázolódik DC.
A Fesztivál idején rengeteg turista látogatja meg Washingtont, koncertek, zsibvásár is van és persze mindenki fotózkodik a szépséges fákkal.

DSC_2489
Idén március 27-től április 11-ig tart majd.Csak nagyon erős idegezetűeknek ajánlom, belőlem az a hatalmas tömeg a baltásgyilkos énemet hozza elő(általában metrólezérés is van, mert nem bírják el az állomások a milliós tömegeket, nagyon kényelmes túracipőben, sok folyadékkal érdemes nekivágni). A fesztivál első napján szokott lenni a Fly a Kite nap is, a Mall-on sárkányt ereget a nép az új tavasz tiszteletére.

Azért egyik évben sem bírom ki, hogy kihagyjam, az idegölő tömeg ellenére sem, mert ez a két dolog bizony azt jelenti, hogy megérkezett a szépséges tavasz az amerikai fővárosba!

No comments:

Post a Comment