Thursday, March 11, 2010

Látnivalók DC-ben

Az Eastern Market egy metróállomás is, és egyben a legnagyobb, legrégebbi  bolhapiac DC-ben.A narancssárga és a kék metró visz oda.
Nem bolhapiac abban az értelemben, hogy olcsó lenne...Inkább mint az Ecseri Piac az utóbbi időkben, régiségeket kínálnak borsos áron, de ékszereket, képeket, könyveket, bútorokat is lehet venni, vagy akár dél-amerikai kézzel kötött árukat.Enni is lehet ott.
Nem is olyan régen, azt hiszem 2007-ban leégett, ezért az egészen renoválni kellett, és most szebb, mint volt.Én még a leégés előtt láttam, hatalmas pocakkal gurultam szinte a piacon, de azóta is vágyom vissza, mert szeretem a szép tárgyakat, ha nem is venni, de nézni is.
Mindenképpen kiváló program annak, aki szereti az ilyesmit.Nyitva minden vasárnap 10-től ötig
 
 
2010. márc. 11. 13:28 - írta Phoebe A Federal Triangle (kék vagy narancssárga vonal) metrómegállónál kell feljönni, ha a Nemzeti Akváriumot akarjuk meglátogatni.Ugyanitt van a Nemzeti Színház.
Egyiktől se várjunk egetrengető élményt, a Nemzeti Színház megépítésére valószínűleg nem pályáztattak, mint a magyarok, egy teljesen átlagos épület, minden külcsín nélkül.Sajnos benne még soha sem voltam.
A National Aquarium kezdésnek nem rossz, ha még soha nem voltunk hasonló helyen, biztosan tetszeni fog, szép és érdekes, de nagyon kicsi.Ha már jártunk valamelyik nagyobb akváriumban, mint a Baltimore-i vagy olyan helyen, ahol Sea Life park van, akkor sokat már nem fog mutatni.Gyerekkel biztosan jó kis program.

 
2010. márc. 10. 13:17 - írta Phoebe DC egyik viszonylag új érdekessége a világ sok helyén már megtalálható Madame Tussaud viaszmúzeum.Itt lehet látni az amerikai történelem és popkultúra jelentős figuráit.Akit egyszer megfogott az életnagyságú hasonmások múzeuma, biztos fogja szeretni a DC-ben levőt is, mert a Mme Tussaudban az a jó, hogy mindenhol más.Először New Yorkban volt szerencsém ehhez a múzeumhoz, ott elsősorban a hírességeket lehetett látni, például: Jennifer Aninston, Brangelina, Robin Williams, Bon Jovi, Bono, George Clooney, Jennifer Lopez, sportolók stb.
A DC-iben egy kis amerikai történelem tárul a szemünk elé, ahogy már megszokhattuk az amerikai múzeumoktól, nagyon érdekesen és interaktívan.Kezdve az első államférfiaktól elkalauzolnak minket a feketejogok nagy képviselőiig, ülhetünk Rosa Parks mellett a buszon(amíg el nem kezd rázni a busz és el nem kezd kiabálni ránk egy hang, hogy álljunk fel, és takarodjunk, ide nem ülhetünk), lehetünk Martin Luther Kingek, és álmodozhatunk, megtudhatjuk mi is az a Watergate-botrány, de akár kezet fogatunk Mr. és Mrs. Bill Clintonnal, Bush-sal, és Obamát is közelről megcsodálhatjuk.

2010. márc. 10. 13:03 - írta Phoebe Manka kommentje elgondolkodtatott, mit nem ajánlottam még DC-ből, aminek fő látnivalója a Mall, vagy jó hely a Dupont is.Aztán a piros vonalon van egy állomás, a Gallery Place Chinatown, ami alapvetően DC kínai városrésze, rengeteg kínai étteremmel, és egy szépséges kínai nagykapuval, ahogy feljövünk a megállóból.Van néhány autentikus kínai ételüzlet is, ahova nem mernék nagyon bemenni, nehogy egy fél kutyával jöjjek ki, mint rámsózott ebédalappal...:D
(Kép itt)
Itt található a Nemzeti Portrégaléria és a Nemzetközi Kémmúzeum is.A Portrégalériába már voltam egyszer régen, az amerikai elnökök képei vannak ott többek közt kiállítva, de időszakos kiállítások is vannak, amikor én voltam, éppen Josephine Bakerről.A Kémmúzeum nem része a Smithsonian-láncnak, ezért nem ingyenes, és már évek óta készülök oda.
 
 

No comments:

Post a Comment