Monday, April 12, 2010

Baby Shower

Ma voltam hivatalos életem első baby showerjére.Ez egy amerikai szokás, és gyanítom, hogy pár év múlva már otthon is jelen lesz, ahogy a Valentin-nap.
Az a lényege, hogy egy nő sikeres terhessége vége fele, a hetedik-nyolcadik hónapban a nő lánybarátai összegyűlnek és megünneplik őt és az új jövevényt.Az egyik lánybarátnő, vagy hozzátartozó szervezi meg, és tervezi el.Mindenki visz ajándékot, gyakran a pár beregisztrál valamelyik nagy bébiáruház honalpjára, és onnan is lehet választani.
A baby showerre csak nők hivatalosak, férfi nem mehet.Miután mindenki összegyűlik, a kismama kinyitja az ajándékokat.Ez a kismama elfogadott használt dolgokat is, de ezt kismamája válogatja.Nekünk vendégeknek egy bingolapra fel kellett írni, hogy mit tippelünk, mit fog kapni, aztán akinek keresztben vagy hosszában, vagy akárhogy összejött öt találat, akkor kis ajándékot kapott.Volt megtippelése a kismama haskörméretének is.És persze evés-ivás.
Szerintem kedves szokás, és bizony jól jö a baba váráskor az ajándék is, mert egy bébinek annyi minden kell, főleg az első egy évben.


No comments:

Post a Comment