Sunday, September 11, 2011

9/11. Tizedik évforduló

Csendesen telt a 10. évfordulója az ikertornyok bombázásának a fővárosban. Kevés ember volt a bevárosban, azok is mind a Washington Redskins - New York Giants amerikaifoci-meccsre igyekeztek.( A Redskins a főváros csapata.Sokat nem tudok róluk, mindig Portis Lajos jut eszembe, ha meglátom a mezt, van egy Portis nevű játékosuk. )
Washington Redskins 
A rendőri felügyelet és az ellenőrzés nem volt fokozottabb, mint máskor, és a szokásos sínkarbantartást is megtartották, amikor egy sínre terelik a két irányú forgalmat a metróban.A metró tele volt a kék és a piros mezes szurkolókkal, akik teljes nyugalomban ültek egymás mellett, semmilyen jelét nem adták az egymás iránti ellenszenvnek.Itt nem szokás szétverni a stadiont sem. Egyébként nyert a Redskins:D.
Hatalmas amerikai zászlót húztak ki a meccstérbe, sok száz kéz vitte, és a szurkolók egyként ünnepelték, hogy itt lehetnek ma a Landover stadionban.

A Pentagonnál tartott megemlékezést vetítette a TV is.
Mi is bementünk a városba, de inkább azt választottuk, hogy olyan helyre látogatunk, ahol még nem voltunk, vagy régen voltunk, és még egyszer jó lenne megnézni. Így én bolhapiacoztam, ellátogattam az Eastern Marketre.

Rengeteg képet lehet megnézni itt.
Egyszer egy helikopter dübörgött el a piacozók felett, na azt azért mindenki kissé gyanakodva szemlélte, hogy merre tart, máskor nem szokott egy repülő jármű ilyen fejcsavarintást okozni. A metrón való közlekedés is okozott számomra egy kis szorongást, de látva a többi ember teljes nyugalmát, hamar elűztem a rossz gondolataimat. Sehol nem láttam kitéve a színkódos fenyegetettségjelző rendszert, amit egyes metróállomásokon időnként látni.
Máskülönben ragyogó napsütötte vasárnap volt. Még mindig naptejjel érdemes elindulni, mert itt még a szeptember 11-i nap is pirosra éget, ha nem vigyázunk.

No comments:

Post a Comment