Thursday, November 24, 2011

Csajfelszedő-tanfolyam


Teljesen véletlenül találkoztam ezzel a tanfolyamtípussal a neten, és annyira ledöbbentem, hogy komoly emberek jegyzetelték a "tanár" mondandóját, hogy kezdtem gyanakodni, hogy a dolgot importálták Magyarországra.
A szálak pedig természetesen hova vezettek?Az USA-ba.
A professzionális csajfelszedőknek komoly angol nevük van, ők a Pick up Artist-ok, gyakran csak PUA-ként említve. Nos, Casanovától eltekintve a PUA community az internet hajnalán kezdett el formálódni, ekkor még nem megélhetési szándékkal, csak az internet lehetővé tette, hogy egyes forróvérű Joey Tribbianik tapasztalatot szerezzenek arról, hogy hogyan sikerül felszedni a nőket, mik válnak be, mik nem.
A legelső professzionális PUA Ross Jeffries, az államokbeli life coaching technikákat csajozási technikákkal összeötvöző guru, aki ma már, "öreglegényként" a szakma atyja. Eredeti anyagokat az ő oldalán lehet megvásárolni, ráadásul most a Fekete Péntekre való tekintettel minden 50%-al kevesebb!:D
Ross Jeffries volt az első, aki a témában könyvet adott ki. A csajfelszedés tudománya úgynevezett rutinokból áll össze, amelyet a PUA-k terepen próbálnak először ki, majd úgynevezett terepriportokat készítenek, és ezt fórumokon összevetik, azaz hamar kiderül, hogy a tudományosan felállított rutinokból az élő kísérletek mit szabotáltak el.
Ahogy egyre jobban összeállt a csajfelszedés tudománya, egyre többen kezdtek magukban érezni kedvet ahhoz, hogy ebből megéljenek. Tanfolyamokat szerveztek kevésbé sikeres társaiknak, könyvek születtek hagyományos és e-formátumban is. 2007-ben reality show is született a dologból, The Pick Up Artist néven, ahol nyolc szeretnivaló lúzert verbuváltak össze, hogy a "rutinok" segítségével asszonyfej-elcsavaró fenegyerekeket neveljenek belőlük. Egyre több televíziócsatorna kapta fel a témát, és az egyéb reality-k is rendszeresen foglalkoztatni kezdtek hivatalos csajfelszedőket. Kialakult egy új szakma.
2011 márciusától vetítik Amerikaszerte a Let the Game Begin című filmet, ami végképp megerősítette a "szakma" fontosságát. A csajfelszedő coach-ok száma, hála az internetnek, illetve az angol nyelv széles körű elterjedtségének, mára már világszerte megnövekedett. Magyarországon 2005-től létezik egy cég, a Nőcsábászakadémia.

Én személy szerint nem hiszek a dologban, nekem vagy tetszik valaki és akkor az annyit szerencsétlenkedik, amennyit akar, vagy nem, és akkor hiába rutinozik, nem fog megmozdítani bennem semmit.Aztán ki tudja mire képes egy guru:D.

No comments:

Post a Comment