Friday, December 30, 2011

Midnight drop

New York éjféli ball-drop-ja méltán világhíres. Azt azonban kevesen tudják, hogy nemcsak New Yorkban van meg ez a szokás, hanem Amerika más területein is van ilyen szimbolikus "dobása", vagy inkább leengedése tárgyaknak.
A tárgyak gyakran jelképezik az adott tájegységet. Nézzük, hol mit dobnak le az év utolsó napjának szimbólumaként?
Key Westen, Floridában egy hatalmas női piros cipő esik le nagy ceremóniával. A cipőben igen gyakran ül egy híres drag-queen, Sushi, aki évtizedes múltra tekint vissza az újévköszöntés ilyen módját választva.

Az Észak- karolinai Raleighben egy hatalmas makkot szoktak leengedni ezzel búcsúztatva az óévet.

Ohioban, Port Clintonban egy hatalmas hallal köszöntik az újévet, ő Wylie.
Wylie, the Walleye
Michigan, Grand Rapidsban egy hatalmas világító gömböt eresztenek le.
Pennsylvaniaban egy uborka-figurát dobnak le:

Memphisben 2009-től lett hagyomány a gitáreresztés, a Hard Rock Café szervezésében.

Nemcsak a Hard Rock Café csinál magának így hagyományt és reklámot, a pennsylvaniai Crayola gyár is hasonló marketingfogást alkalmaz, egy nagy zsírkrétát enged le újévkor, hasonlóan a blogban már szerepelt Hershey csokoládégyárhoz, akik a szimbólumukká vált Hershey Kiss órás makettját engedik le az ünnepen.
Marylandben rákot dobnak, míg Panama City Beachen egy óriási kivilágított strandlabdát, Atlantában pedig egy nagy barackot engednek le.

A legaranyosabb számomra a PEEP drop, a PEEP nem más, mint egy marshmallow-készítő, az ő jóvoltukból van tele a húsvét a PEEP-csirkékkel, a színezett mashmallow-pipikkel. Az ominózus csirkét igen nagyra nagyítva engedik le Betlehemben, Pennsylvaniában.
Azt hiszem, a pennsylvaniaiak minden évben más éfjéli programban vehetnek részt, anélkül, hogy elunnák, ugyanis ebben az államban van a legtöbb éjféli "dobás".

No comments:

Post a Comment