Friday, December 16, 2011

Stocking stuffers

Mi ez?
Ez a kifejezés két dologra utal:
A Télapó nem hatodikán jön, hanem Karácsonykor.
És, akkor nagy zoknikba (stockings) hozza a belevalót (stuffer). A Stocking stuffer olyan kisebb ajándékféleség, amit a nagy díszes karácsonyi zoknikba bele lehet tenni. Persze gyakran sokkal nagyobb az ajándék, minthogy beleférjen a zokniba, és mégis ebben a kategóriában árulják.
Most olyanokat gyűjtöttem egybe, amelyeket le lehet utánozni, és meg lehet otthon csinálni, kézzel készített vagy összeállított ajándékként adni. Az ötlet forrása a redenvelope.com volt, a képek forrása is. Íme:
1. Family conversation tabletopics. Ára:$29
Kis négyzet alakú kártyacsomag, mindegyik kártyán egy beszélgetésindító kérdés. Meg lehet ezen sértődni, hogy na mi az, hogy egy családban nem beszélgetnek az emberek, és ehhez kártya kell???Én azt gondolom, hogy igenis van létjogosultsága ennek az ajándéknak. Az emberek leginkább a mindennapokról beszélnek, és egy idő után elfelejtenek beszélgetni egymással mélyebb témákról. Ekkor ez a kártyacsomag kitűnő támpont lehet. Ilyen ajándékot lehet ám kitalálni és megírni színes kártyákra kézzel is.
family conversation tabletopics
2. Magwear, magnetic wristband. Ára:$19.95
A ház urának, vagy úrnőjének, attól függ, ki a barkácsolómester otthon. A mágneses karkötőnek, melyen egy kisebb mágnestál van, az a lényege, hogy erre a kis tálra rátapadnak a szegek, csavarok, kisebb fémeszközök, így ezeket nem kell kézben-szájban hordozni, miközben szegelünk, fúrunk, faragunk. Talán megvalósítható házilag is, ha találunk egy csuklóvastag mágneslapot és egy óraszíjat, meg jó erős ragasztót.
magwear magnetic wristband
3. Year of seeds Ára:$59.99
Nekem ez az ötlet nagyon tetszik. Egy egész éves ajándék, minden hónapra különböző virág vagy fűszernövény magját kapja a megajándékozott, más és más színű fajanszedénnyel, és persze a földdel, amiben el lehet ültetni a növényeket. Megint egy olyan ajándékötlet, amit kis utánajárással meg lehet valósítani akkor is, ha nem tudjuk megrendelni így egyben.
year of seeds
4. Personalized Eye chart story of us Ára:$59.95
Ez a jópofa ajándék egy szemorvosnak kifejezettek tetszhet. Egy leolvasótábla, amilyet szemvizsgázlatokhoz szoktak használni, persze ami rá van írva, azok nem betűk, hanem az ajándékozó és az ajándékozott személyes kapcsolatának meséje.Ez az az ajándék, amit szerintem könnyűszerrel meg lehet otthon is csinálni és lamináltatni, itt az ötlet az, amit ki kellene fizetni.
5. Chocolate Pizza Ára:$29.99
Vicces ötlet ilyet ajándékozni egy pizzarajongónak, aki a csokoládét is szereti. A nagy kör alakú csoki mindenféle színes "feltétekkel" meg van szórva, akárcsak egy pizza, és egy pizzás dobozba be is lehet lenni, akár egy eredetibe is.
everything but the kitchen sink chocolate pizza
6. Reasons I love you Ára:$29.95
Ez az az ajándék, ami gyakorlatilag igényel egy kis sétát a Dunaparton, egy vékony filctollat, és egy kis bársonyszatyrocskát. Na meg éppen lángoló szerelmet!Mindenesetre csóró de nagyon szerelmeseknek kifejezetten ideális!!!
reasons I love you stones
7. Baby print keepsake Ára:$29.95
Ha kisbabánk van, meg gyesünk ami a pelenkára (sem) elég, jól jöhet ez az ötlet. Kell hozzá só-lisztgyurma, és babakéz, meg babaláb, és szalag. Nagymamaájuldozás garantált.
baby prints keepsake
8. Traditional baking mixes Ára: a redenvelopon nagyon drága, de olyan 10 dolcsiért reális.
Az államokban az egyik legnépszerűbb handmade ajéndék egy sütemény vagy éppen egy jó marshmallow-forrócsoki száraz összetevőinek sorokban való dekoratív összeöntése és csomagolása. A csomaghoz recept jár. Olcsó és jópofa.
Traditional Christmas Baking Mixes
További jó nézelődést és ötletgyűjtést kívánok, az amerikaiak kreativitása végtelen, így redenvelope biztos tartogat még pár kiváló ötletet.

No comments:

Post a Comment