Saturday, January 7, 2012

Monument Valley-érzés

Ez a blog 601. bejegyzése, az Élet Amerikában jelenleg 3749 kommenttel és 455 olvasóval rendelkezik.
A 601. bejegyzést Amerika legszebb, számomra amolyan szentély-érzéssel eltöltő helyének szentelem, és ez nem más, mint a John Wayne és más western-filmekből ismert Monument Valley, amit nyári vadnyugati túránkon érintettünk.
Ebben a bejegyzésben csak azt írom le, ahogy ez a hely hatással van arra, aki először látja, majd egy következőben a tudnivalókat is elmesélem erről az egyedülálló csodáról.
A Monument Valley attól annyira csodálatos, hogy tudod, a természet alkotta, mégis annyira hihetetlenül természetellenes, vagy inkább amolyan európai ember számára soha nem látott jelenség, ami teljesen megbabonáz. Ehhez hozzájárul, hogy a környék a navajo indiánok élőhelye, ami még misztikusabbá teszi. Mintha egy meséből lépett volna ki, ugyanakkor tényleg olyan, mint egy szentély. Megérint a csendje, a nap egészen érdekes fényei a különböző napszakokban. Teljesen lenyűgöz, még csak hasonlót sem láttam soha életemben.
Nem véletlen, hogy a Scorpions Send me an Angel dalának is "főszereplői" a völgy furcsa sziklái.
 
Ami talán a legérdekesebb, ahogy ül az ember a közvetlen a csoda mellé épített hotel/múzeum/kávézó teraszán, hogy semmihez sem lehet hasonlítani az érzést. Mert láttam szépséges épületeket, nagy vizet, hangulatos, romantikus, régi és modern városokat, de ilyet még sohasem.
Leginkább hallgatsz, kevergeted a jeges kávédat, és bámulsz. Ilyen pillanatokban érzed azt, hogy mindent láttál a világból, és ha most meghalnál, akkor is teljes lenne az életed.

No comments:

Post a Comment