Friday, December 26, 2014

A negyvenéves karácsonyfa

Amikor ezt a sztorit olvastam, arra gondoltam, valami szuperfa lehet ez, hogy a tüskéi még mindig a helyén vannak, mert a mienk egy hét alatt majdnem megkopaszodott, pedig még nagyon meleg sincs a lakásban.

Egyszer volt hol nem volt Amerikában, pontosabban Wisconsinban egy idős férfi, Neil Olson aki negyven éve nem dobta ki a karácsonyi fenyőjét. A fát 1974 karácsonyán állította fel, amikor hat fiából kettő a vietnámi háborúba készült harcolni.Akkor azt a fogadalmat tette, addig nem bontja le a fát, amíg mind a hat fiát újra körülötte nem tudja.
Az idősebb fia megsérült, és nem tudott visszatérni Washington államból Wisconsinba, így a papa nem szedte le a fát.Az idős férfi maga is szolgált a II. világháborúban és a korai háborúban is.

A fa  ma már olyan, mint egy öreg bútordarab a lakásban és nagyon poros, hiszen nem tisztítható. Az idős ember reméli, hogy sérült fia vissza tud még egyszer térni Wisconsinba és a fától el tud búcsúzni.
A kommentelők között akadt egy nyugdíjas kárpitos, aki már dolgozott az idős embernél és ismeri a fát, azt írja, a tűlevelek nem hullanak.A képek tanúsága szerint a fa levelei megbarnultak, de valóban nem hullanak.
Neil Olson reméli, hogy fájával bekerülhet a Guiness Rekordok könyvébe, a leghosszabban álló természetes karácsonyfa kategóriában.

No comments:

Post a Comment