Monday, October 12, 2015

Két pasi-függés

A két pasi és egy kicsit (Two and a half men) csak úgy fáradtságűzőként kezdtem el nézni, aztán valahogy ott ragadtam előtte, (annak ellenére, hogy az M3 olyan idióta módon vetíti, hogy a Charlie Sheen-es részek keverednek az Ashton Kutcheres részekkel, Jake hol tíz éves, hol meg húsz.)

Az amerikai sorozat meglepően élvezhetőnek bizonyult magyarul is. Számomra a show-t azonban nem Charlie Sheen és nem Ashton Kutcher viszi a vállán, hanem Jon Cryer, azaz Alan Harper a főszereplője. De ez talán nem meglepő, a Friendsben is Chandler volt a kedvencem.

A Charliet alakító Charlie Sheen (azaz Carlos Irwin Estevez) szerepe eléggé egyhangú, ő alakítja a nagy nőcsábászt, akinek komoly elköteleződési zavarai vannak. Igazából nem látom, hogy Charlie Sheen mitől is nőcsábász, mert nem jóképű és a fehér zokni makkos cipő rövidnadrág kombó sem teszi vonzóvá (why God why?), viszont elképesztően önző és végtelenül ellenszenves.
Alan figurája sokkal összetettebb és emberibb, na meg annak van valami a fejében is, bátyjával ellentétben. A Sheent követő Walden már sokkal szimpatikusabb, szerethetőbb és életszerűbb figura. Jake egész kellemesen alakítja a hülyegyereket, nem beszélve Bertáról, aki kifejezetten szórakoztató.

A sorozat érdekessége az a háttérsztori, hogy 2011-ben a Warner Bros szerződést bont a ki tudja hányadik rehabon éppen áteső Sheennel, aki nyilvánosan degradáló megjegyzésekkel illeti a show producerét és a Warner Brost. Erre kitiltják a gyártási helyszínről, amire az a válasza, hogy ötven százalékos fizetésemelést kér úgy, hogy ő minden idők legjobban fizetett TV-show szereplője a világon, 1.8 millió dolláros gázsival epizódonként!!! Nos, valahogy nem sikerült megkedvelnem az életben való alakításaiért sem.
A Warner ezután elbocsátó szép üzenetet küld neki, és így jön képbe Kutcher. Sheen ezután továbbra is támad, ezúttal ügyvédekkel felszerelkezve.A totál mentális összeomlás csak ezután jön, amikor ilyeneket nyilatkozik a TV-ben:
Elegem van abból, hogy tetessem, hogy nem vagyok különleges, és hogy nem vagyok egy elképesztően fasza rock sztár a Marsról.
Ezután diagnosztizálták bipoláris betegséggel.
Sheen egyébként a Friendsben is kapott epizódszerepet, ő volt Phoebe tengeralattjáróval közlekedő bárányhimlős pasija.





A showt nemcsak Sheen hagyta el, hanem a Jake-t alakító Angus T. Jones gyerekszínész is,aki közben megkeresztelkedett és vallási buzgalmában és úgy találta, hogy a sorozat maga a mocsok, ő maga pedig egy fizetett álszent.

Egyszóval valóban Cryer vitte el a hátán a show-t, ami 2003 szeptember 22-től 2015 február 15-áig tartott ki, és ő az egyetlen, aki minden részben szerepelt.
Az Alant alakító Jon Cryer az életben is kissé szerencsétlen volt (ha lehet ilyet mondani minden idők harmadik legjobban kereső sorozatsztárjára) mielőtt a sorozatba került volna. sok helyen feltűnt, sok mindenbe  játszott, illetve játszott volna, de valami mindig közbejött. Például majdnem ő lett Chandler Bing a Friendsben, a castingvideója Londonból érkezett volna (akkor éppen ott játszott egy darabban), csak a posta elkeverte...
Jó barátságban volt viszont Sheennel, aki a CBS menedzsmentjének kívánalmai ellenére benyomta a sorozatba. Jól tette, hétszer jelölték Emmyre ezután, ebből kettőt el is vitt.Charlie Sheen is nyert Emmy-t a  sorozat kapcsán.




(Erről nem tud nem ez eszembe jutni.....)



Amennyiben a Két pasit inkább angolul akarjátok inkább nézni, amit melegen ajánlok, akkor itt megtehetitek.

(Forrás: wikieng.)

No comments:

Post a Comment