Sunday, February 28, 2016

Hollywood, ahogy én láttam

Az előző posztban megismerkedhettetek Hollywood történetével dióhéjban, most beszámolok nektek arról, hogy én hogyan láttam a vadnyugati utunk során. (További vadnyugati bejegyzéseket a Vadnyugat címkefelhő rákattintásával tudok elérni.)

Szóval, az ember elképzeli, hogy fényes és nagyszerű és csodálatos, mert látott pár Oszkárt a TV-ben és minden csillog, mindenki hófehér (mű) fogsorát villogtatja, hatalmas a felhajtás.......és amikor odaér egyszerűen leesik az álla....a csalódástól. A Hollywood Boulevard-on van kb minden, amit Hollywoodból érdemes látni, illetve autóval fel lehet menni Beverly Hillsre a Mullholland Drive-ra, ahol a színészek, hírességek villáig lehet megnézni. Ott a hegyoldalban a Hollywood sign a semmi közepén, és végül a Sunset Boulevard-on végig lehet kocsikázni, majd még tovább a Santa Monica Beach-ig.

Először is, valahogy az volt a fejemben, hogy olyan New York feelingje lehet, közben Hollywood építkezésére hatott a hispán stílus, alacsony és színes  épületek vannak mindenhol, tele pálmafákkal és trópusi növényzettel. A képeket megnézhetitek nagyban, ha rákattintotok.

 Ugye, mennyire nem ilyennek képzeli el az ember? Pedig ez az átlagos utcakép.
 A csodálatosan virágzó fák és a színes épületek jellegzetes hangulatot árasztanak.

Sok szép, csipkézett épület van. Noha messze esik Miamitól, de valahogy ez a karibi stílus lengi körbe.
Az üzletekben a legelképesztőbb dolgokat lehet kapni, gyakorlatilag mindent a filmek világából .De nem ritkák a szexshopok és a vízipipa üzletek sem.



A Hollywood Boulevardon mindent megtaláltok, amit megnézni érdemes. Itt van a Hollywood Wax Museum, ahol a legnagyobb kasszasikereket hozó filmek viaszfiguráit lehet látni, és a filmekről rövid érdekes leírásokat. A Facebookon rengeteg képet posztoltam erről a múzeumról.



2011-ben ők voltak a legújabbak

Nem érdemes bemenni a Madame Tusseaudba, mert nagyjából ugyanazt láthatjuk a két viaszmúzeumban. Mi még a Hollywood Guiness World Records Museumot látogattuk meg, ez szerintem kb. tíz éves korú gyerekekkel is nagyon érdekes lehet.


 a leghosszabb szakállú és bajuszú emberei

a leghosszabb nyakú ember

 A legkisebb nő
                                                               a legnagyobb férfi
Na de nemcsak ilyen egyértelmű Guiness rekordok vannak, egy helyen a magyarokat is említik:
nem a legjobb reklám....

A kedvencem mégis a köldökszösz--rekordtartó:

Az úriember 1984 óta gyűjti a köldökszöszeit, a célja az volt, hogy egy párna kitömésére elég legyen...

Hollywoodban mindenféle furcsa ember van...



Lépkedhetsz kedvenceid között, sőt, néha kedvenceiden is. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi színészt, énekest ismerek...Itt van néhány szomszédos csillag, de van vagy hetven csillagfotóm.
 Sziasztok!!!








Az út kb háromnegyedénél következik a sztárok kéz vagy láblenyomata és aláírása, a híres Kínai Színháznál, ahol már általában kevesebb az utca embere, és egyre több a Darth Vader....200 sztár keze nyomát, lába nyomát és aláírását lehet megcsodálni.



Természetesen, ha az ember már itt van, ki nem hagyhatja a Kodak Színházat, ahol az Oskar-átadókat tartják:


Ezt a szobrot biztos ismeritek, ezzel ér véget a Hollywood Boulevard és a Walk of Fame.



Az előbb felvázolt program egy nap bejárható, besétálható, megnézhető. A végén az az érzésed lesz, hogy a TV-t se akarod bekapcsolni többet, annyira töményen kapod az információkat. De egyszer mindenképpen érdemes megnézni!
A következőben elkalauzollak titeket a Beverly Hillsre, és a Santa Monica Beachre.

No comments:

Post a Comment