Sunday, March 20, 2016

Castro, az elpusztíthatatlan

Imádom az USA-t, de kétségtelen, hogy vannak és voltak nagyon sötét tervei, például ami a kubai forradalmár eltávolítását illeti, beleértve a hat évtizede tartó gazdasági embargót, de még ez sem "használt".
Nézzük csak a számokat!
Az Eisenhower-kormányzat alatt  38-szor, a Kennedy-rezsimben 42-szer, a Jonhson-kormányzat alatt 72-szer, a Nixon-elnökség idején 184-szer (!),Carter elnöksége idején 64-szer, Reagen regnálása alatt 197-szer(!), Bush elnöksége alatt 16-szor, Clinton elnöksége idején 21-szer próbálták megölni Castrot!

Castro, 89 éves, és ugyan visszavonult a közélettől, de köszöni jól van. Lehet-e hibáztatni őt, amiért nem kedveli az amerikaiakat? Aligha....



A lehető legkülönfélébb módszerekkel próbálták megölni a titkosszolgálat emberei pénzt és időt nem kímélve....a legelső ilyen terv a Disznó-öböl beli rajtaütés lett volna, amit még a pszichológia könyvek is felhoznak példaként a csoportgondolkodás csapdáiról: hogyan tud megszületni egy ennyire rosszul előkészített terv pusztán azért, mert a csoport vezetője (Kennedy) karizmatikus, a tanácsadók saját maguk is cenzúrázzák a véleményüket, nem fogalmazzák meg esetleges ellenvetéseiket, így az egész csoport egyszerre jut rossz döntésre....
Ez történt a Disznó-öbölben is, ami az amerikai katonaság történetében a legnagyobb bukás volt, nem számoltak azzal, hogy Castro és emberei nagyon komoly helyismerettel rendelkeznek, és nagyon kemény ellenfelek.

Ezután még sunyibb módszerekkel próbálkoztak...például tudták, hogy Castro imád búvárkodni...egy időben a titkosszolgálat kemény pénzeket invesztált a nagy testű karib tengeri puhatestűek megfigyelésébe, a cél az volt, hogy egy ilyet színesre festenek, és az állat helyett bombát rejtenek bele, amikor Castro figyelmét felkelti a furcsa lény bammm.....Még a Clinton-rezsim is foglalkozott ezzel a tervvel.
Szintén Castro búvárszenvedélyét kihasználva egy olyan búvárruhával szerették volna megörvendeztetni, amitől súlyos bőrfertőzést kaphat....de Castro mondta, hogy köszöni, a búvárruhája tökéletes, nem akar másikat.
Próbálták megölni olyan injekcióval, amit tollba rejtettek..nem sikerült..

Egyszer felbérelték az egyik szeretőjét is... a terv az volt, hogy a méregkapszulákat a nő elrejti, és megfelelő időben adagolja. Belerejtette az arckrémébe, de a kapszulák feloldódtak. A nő azt gondolta, hogy éjjel bekeni vele Castro száját. De Castro, mintha csak megérezte volna, odadta neki a saját pisztolyát, és mondta neki, hogy lője le, ha meg akar szabadulni tőle. A nő nem volt rá képes, sírva borult a forradalmár vállára.

A méregkapszulák máskor is csődöt mondtak...baktériummal fertőzőtt mérget juttattak a teájába, a kávéjába, sőt a zsebkendőjébe, de semmi baja nem lett tőlük

1963-ban egy tejshaket akartak neki felszolgálni, méregkapszulával. A felbérelt pincér elügyetlenkedte a dolgot.

2000-ban Castro panamai látogatásán is serénykedtek, a pódium aljában rejtettek el kilencven kiló robbanószert abban bízva, hogy a beszéde alatt fel tudják robbantani.Castro emberei megtalálták és hatástalanították a bombákat. Castro ezután  nagy nyugalommal megtartotta a szokásos, órákig tartó beszédét, amit egyébként az amerikai egyetemeken retorika tárgyban tanítanak. Beszédei azok, ami miatt elsősorban annyira karizmatikus vezető volt hívei számára.

Az amerikai titkosszolgálat alvilági személyeket is felbérelt Castro megölésére, a kubai elnököt agyon akarták lövetni az utcán fényes nappal, amolyan maffiamódra.Castro okosabb volt náluk...

Castro 1985-ig nagy szivaros volt,jó pár kép is készült róla. Kedvenc szivarmárkájának néhány példányát botulinum toxinnal mérgezték meg, de nem jutott el hozzá, a kubai biztonságiak a mai napig nagyon komoly teszteknek vetik alá az idős Castronak küldött ajándékokat.


Az amerikaiak egy idő után már úgy hitték, valami különleges ereje van, biztos a szakállában. Több kísérletet dolgoztak ki, hogy a szakállát eltávolítsák, hátha akkor a nép kevésbé hűen követi.

Egyik rádióbeszédének stúdiójában befújták a levegőt valami lsd-hez hasonló spayvel, hogy a beszéde ne sikerüljön, és az emberek ellene forduljanak. Az embereknek még jobban tetszett a beszéd!

Castro elpusztíthatatlanságáról dokumentumfilm is készült, a 638 ways to kill Castro, valamint számos vicc kering róla.
Az egyik ismert ezek közül, hogy Castro kap ajándékba egy Galapagos teknőst, de ahogy megtudja, hogy a teknős száz évig él, visszautasítja az ajándékot, és így szól: "Látja, ez a baj a házikedvencekkel, az ember megszereti őket, és aztán meg temetheti őket el."



No comments:

Post a Comment