Tuesday, March 1, 2016

Hollywood sign, Beverly Hills, Santa Monica, Malibu

Az ember fejében ilyen összefüggések vannak, mint Beverly Hills-i Zsaru, meg Beverly Hills 90210. Aztán van még a Malibu Barbie baba, és körülbelül ennyi, más tudásom nem volt, mielőtt ezekre a helyekre ellátogattam.

Mint az előzőekben írtam, Beverly Hills nem esik messze Hollywoodtól, és a hírességek szeretnek ide költözni a luxusvillákba. Talán a leghíresebb útja a Rodeo Drive és a Mullholland Drive (erről film is kapta a nevét). 
A Rodeo Drive külön holnappal rendelkezik, melynek szlogenje Luxury, Fashion, Entertainment (most elképzeltem, hogyha mindezt az Etele út tenné, és két oldalt a szépséges tíz emeletes paneleket vonultatná fel a kínai bolttal, ugyananezzel a szlogennel.Bocs.) 
A Mullholland Drive már más kategória, ott  már kifejezetten lakónegyed van, és aki vágyik az ilyesmikre, az elképedhet a luxusvillák láttán. Én inkább a természeti szépségeken képedtem el.(A képek továbbra is kattinthatóak nagyra.)


A Hollywood sign közelébe nem mentünk, hanem egy kies hegyoldalon álltunk meg, ahonnan azért jó hátteret biztosított.Valahogy így.
Azért sokat nem tartózkodtunk ott:

Nem akartunk hegyi oroszlánnal meg csörgókígyóval összefutni a Brad Pitt helyett. Azért nemszar kilátás nyílik onnan.

Ilyesminek kell elképzelni a tájképet a luxusban.


Itt már látszik, hogy pazar vityillók is vannak:



A Santa Monica Beach valóban nagyon vagány hely, Beverly Hillstől kb fél óra autóút. Innen tovább vezet az East Pacific Coast Highway, na ez egy valódi csoda, amikor gyakorlatilag az óceán partjára épült az autópálya. Igazi élmény ott vezetni.Az East Pacific Coast Hightway egy 34 km-es szakasza Malibu (tudjátok, ahonnan a Malibu Barbie jön.) A Malibu Beach viszont nem túl nagy látványosság.
Jöjjön mindez képekben, itt van Santa Monica Beach:








A híres 66-os út is itt ér véget, Chicagoból indul. Az amerikaiak úgy is hívják, The Mother Road. Motorosoknak kötelező.





Aztán az East Pacific Coast Highway és Malibu :









Összességében megállapítható megint, hogy nem véletlenül nem utaznak az amerikaiak egetverően sokat máshova. Minden, amit akarnak, megvan náluk. Sivatag kaktuszokkal és más csodákkal, magas hegységek a világ lenagyobb fenyőivel (Sequoiák), tengerpart pálmákkal, hatalmas városok, csendes falvak, híres emberek és híres helyszínek, elképesztő természeti csodák. És mindezt viszonylag rövid idő alatt be lehet járni a nyugati partvidéken.

No comments:

Post a Comment